Till alla mina Bloggläsare kommer
här en ny variant av sidan. Här kan du ta del av mina synpunkter på författarrollen och de politiska frågor som hänger samman med den.
Återkom gärna med synpunkter och råd i all välmening. Hur eller hur så ägnar jag mig gärna åt  att nafsa politiker och myndigheter i smalbenet och även oförstående tyckare. Nafsa, ja, kanske till och med hugga. Som en haj ska göra.
Läs hela inlägget »

2019-01-27
Mattias Schörling på Facebook:
 Jag vill bara framföra ett STORT och varmt tack till dig. Det är en sann fröjd att lösa dina berättelser i bl a i dina böcker etc.
Keep it up!

2018-12-09
Gratulerar till din nya roman Silken! Mycket arbete och research, förstås. Hoppas att jag har kunnat bidra med några synpunkter med utgångspunkt från min uppsats om de karolinska fältprästerna. Det ska bli väldigt spännande att läsa din nya roman, både som präst och gammal Västerviksbo.
En Välsignad Jul och ett Gott nytt åt
önskar
Krister Nordin

2018-12-10
Hej Krister!
Det ska bli intressant få ta del av din reaktion på texterna i boken. Jag har baserat bokens grundton på dina tankar i uppsatsen om de karolinska fältprästerna och dina vänliga råd vid samtal. Lidandet på slagfältet, pestens skördande av människoliv, den olycksaliga kaplanens omvändelse inför Gud i sina tankar om kristendomens mål. Få se nu vad du tycker.
Med hälsningar och tack
Från Sven författaren.

2018-12-17
Hej Sven!
Jag kunde ju konstatera att du bedrivit en mycket omfattande forskning inför ”Svartängeln”! Imponerande att du nu orkat med detta ännu en gång!! Hoppas och tror att du därmed lockar en stor läsekrets!   
Hälsningar
Bo Sunnefeldt  

2018-12-18

Recension:
Återigen ett mästerverk!
Författaren Sven Kjellgren har givit ut en ny historisk roman som tar sin början år 1703. Den är en fortsättning på samme författares tidigare roman Svartängeln och är återigen en ypperlig skildring av händelser och miljöer från tiden.
Språket är fantastiskt och så klart och tydligt att man känner sig närvarande genom hela skildringen. Man nästan hör de medverkande tala och leva med och hela boken blir som en spännande långfilm.
I centrum för berättelsen står Cecilia "Silken" Bagge och hennes liv i den lilla småstaden Westervik på ostkusten. Läsaren får en fantastisk inblick i dåtidens levnadsvillkor och politik.
I början av boken finns ett personregister och i slutet en ordlista. Det vackra omslaget har illustrerats av Robert Vallmark.
Boken är utgiven som E-bok.
Tusen tack, Sven, för en otroligt fin bok! Må vi få läsa flera!
Julia Söderlind pensionerad bibliotekarie och föreståndare för Kunskapskällan i Västervik.

 

2018-06-21
Tomas Kronståhl s-riksdagsman, f d kommunalråd Västervik:
"Du har gjort en fin historiebesrivande gärning för Tjustbygden och dess invånare, och jag kan tycka att intresset för dina verk borde vara större."