Ny bok!

Kärlek, död och förintelse. Året är 1703 och det svenska stormaktsväldet är illa ansatt av danskar, polacker och ryssar. Den blott sjuttonåriga kung Carl XII bekrigar dem alla och går från seger till seger med sin indelta armé.
    I Polen belägrar han staden Thorn som värnas av 4 500 sachsiska soldater. Efter hårt bombardemang ger de upp och skeppas över till Sverige som krigsfångar.
    De fördelas från söder till norr för att fylla på i kadrarna efter stupade karoliner. Till en liten stad på ostkusten anländer 174 man.
    En av dem är fänriken Heinrich von Endre. Med sina kollegor drar han runt bland krogarna, super och svirar. Han friseras av perukträsserskan Amanda som förälskar sig i honom.
    I en fyllträta utanför Krabbes krog sticker von Endre kniven i Krabbe och dödar honom. Han döms och halshuggs. Hans avhuggna huvud rullar ner i en spånkorg. Amanda passerar förtvivlad.

”Silken” är andra delen i serien ”I det stora krigets skugga”. Första delen är ”Svartängeln”. 
Silken finns som e-bok:
ISBN 9789151900032

I kriget på kontinenten vänta tsar Peter vid Poltava på svenskarna. I slaget 1709 blir kung Carl sårad och förmår inte leda sina trupper.
   Hans generaler träter om makten, soldaterna är uthungrade, kanoner saknas, slaget förloras. Det svenska stormaktsväldet rasar samman.
   I krigets spår färdas en mordängel över land och hav. Den fruktade böldpesten! Den drabbar med outhärdliga smärtor och besinningslös galenskap. En tredjedel av landets befolkning kallas hädan.
   I medelpunkt för berättelsen står Cecilia Bagge, Silken kallad. Elaka tungor viskar om hennes påstådda romans med en kaplan som flyr landet och hamnar i kung Carls armé.
   Skvallret fortsätter med en kärleksaffär mellan hennes make, tullförvaltaren Widegren, och en främmande gåtfull kvinna. 
   Det visar sig att hon är en helt annan än den hon utger sig för att vara.

Bokfakta - Silken
Format: 227 x 148 mm
Omfång: 394 sidor.
Inbunden. Kartonage.
Illustrationer: omslaget
Illustratör: Robert Vallmark
Impactum Bokförlag.
ISBN 978-91-639-6933-1